Lovaina

Lovaina, és una ciutat situada a Bèlgica que, per uns conflictes lingüístics que es van donar a finals dels anys seixanta, es va dividir en dos. Per això té la seua part antiga en la zona flamenca del país, coneguda com Lovaina la Vella, on es parla flamenc i anglès per als estudiants Erasmus, i, un altra part en la zona valona coneguda com Lovaina la Nova, on es parla francès.

Leuven
Leuven

Lovaina la Vella és una ciutat situada al centre de Bèlgica, a 30 km de la capital Brussel·les, a la regió del Brabant flamenc. Esta ciutat, de 95.000 habitants, és coneguda per la Katholieke Universiteit Leuven, fundada el 1945. És la universitat més antiga de Bèlgica i es considera una de les millors d’Europa

Lovaina la Nova, és una ciutat que es troba també al centre de Bèlgica, a uns 20 kilòmetres de Brussel·les, però situada en Valònia, a la província del Brabant való. Esta ciutat ha sigut creada per la Universitat i per a la Universitat: eixa és la seua raó de ser i la seua única justificació.

Deixant de banda el conflicte de creació de les dos Lovaina, les ciutats són, ambdues, eminentment universitàries. A més, els belgues tenen una passió molt gran per la cervesa i per la festa, així que fins i tot, als estudiants Erasmus, sempre disposats a fer festa, els costa seguir el seu ritme. Vos reptem a que ho feu.

Això sí, abans d’escollir Lovaina com el vostre destí Erasmus fixeu-vos de quina de les dos Lovaina es tracta segons les vostres peferències d’aprenentatge lingüístic.

Tot açò i molt més vos ho expliquem al programa Erasmus a la Carta de la ràdio de la Universitat de València, amb l’ajuda dels estudiants erasmus que ja han viscut en esta ciutat belga! Cliqueu ací per a escoltar-lo: Ràdio Universitat – Lovaina

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s