Anna Andrés: a Coimbra das despedidas

Anna se’n va anar d’Erasmus a Coimbra l’any 2010 i des d’aleshores no ha tornat a trepitjar la Universitat de València: Salamanca i Mèxic van ser els seus posteriors destins. Tot un exemple d’estudiant d’intercanvi. Voleu conéixer els seus secrets sobre la vida a Coimbra?

El millor bar de la ciutat: El Bigorna (a la zona antiga de la ciutat, tenen una carta amb més de cent shots diferents)

El millor lloc on deixar passar el temps: No puc elegir només un. Així que diré que les voreres del riu Mondego, la terrasa del café Justicia e Paz, a la zona de la universitat i Praça da República.

La millor zona per a viure: Prop del centre.

Una anècdota: Una de les millors coses que existeixen en Coimbra son les festes de les Repúbliques. Les Repúbliques son una mena de casa on viuen estudiants que estan finançades per la universitat, per a que us feu una idea seria algo tipus “hermandad” de les pel·lícules americanes. Cada any celebren l’aniversari de cada Républica que ells anomenen centenari. Les festes son mítiques! Menges i beus debaes i coneixes molta gent. A la primera que vaig anar la festa va acabar a les 11 de matí.

El millor més de l’any en eixa ciutat: Maig, perque el clima és molt bo i és fa la Queima das fitas.

El millor local on passar tota la nit de festa: Per a mi no és un local sinó una zona, la de Se Velha. Hi ha molt d’ambient, molta gent i es pot beure al carrer.

Una curiositat molt curiosa: El que més crida l’atenció és l’uniforme de la universitat. Vore tanta gent amb eixes capes negres fins als peus és impresionant.  

Anna Andrés

Una cançò: “Balada de despedida” cantada per la estudiantina de Coimbra durant la Serenata Monumental. Sempre que l’escolte torne a estar allá.

I de tot això, et quedes amb… El millor que em vaig emportar va ser la gent que vaig conéixer, els amics que vaig fer i l’experiència de tot el que vaig viure.

Podeu escoltar ací el programa de ràdio sencer sobre l’Erasmus a Coimbra

Deja un comentario