Juan González: Un erasmus molt cultural

Juan és un estudiant del darrer curs de Comunicació Audiovisual que l’any passat va viure a Mainz una experiència erasmus molt cultural i social que ens descriu a aquesta entrevista.

El millor bar de la ciutat: Neros Bar.  Bar-Cocteleria estil americà amb preus d’estudiant i les millors hamburgueses de tota la ciutat a preu de ganga.

El millor lloc on deixar passar el temps: De nit, a la riba del Rin baix del Pont Theodor-Heuss. No té preu i podria passar-me ahí nits senceres.

La millor zona per a viure: Neustadt (L’eixample) Inigualable mescla d’edificis, tendas, bars i cultures. Està prop de tot i no et faltarà de res.

Una anècdota (en poques paraules):  La curiosa sorpresa que em vaig emportar al tobrar un Getränkemarkt (supermercat de begudes) i comprobar que n’hi ha cerveses més barates que l’aigua embotellada (i estan bonas). També em vaig sorprendre al descobrir la Valenciaplazt (Plaça de València. Les ciutats estan agermanades) i veure lo lletja que és.

El millor més de l’any en eixa ciutat: Segurament febrer. L’oratge millora molt i a finals de mes es celebra el famos carnestoltes de la ciutat. ¡A més, coincideix amb les vacances universitàries de fi de semestre (van des de febrer fins a abril)!

El millor local on passar tota la nit de festa:  Empat tècnic entre el RedCat del centre (al costat de Schillerplazt) i el Q-Kaff (situat al campus).

Una curiositat molt curiosa: A la Liebfrauenplatz, darrere de la catedral, de front al museu Gutenberg n’hi ha una columna memorial coberta completament amb claus (Nagelsäule) construida després de la I Guerra Mundial. Fou fruit d’una acció propagandística prou estesa per aquelles èpoques, mitjaçant la que a canvi d’una donació s’obtenia el dret a clavar un clau (de tamany i forma variable segons la quantitat de la donació) en ella. Els diners es destinaven a ajudar a families i soldats perjudicats per la guerra. S’aconsigui recaptar l’equivalent a 475.000 euros de hui dia.

Una cançò: Una reflexió sobre l’Alemanya del segle XX al XXI feta cançó. El videoclip és tota una declaració d’intencions.

 I de tot això, et quedes amb… La gran oferta cultural i social de la ciutat. Asequible, diversa i participativa. Sens dubte no haguera sigut el mateix si no haguera compartit un fragment de la mateixa amb dos o tres persones molt especials amb els que vaig tindre la sort de viure-la.

Escolta el programa sencer de ràdio sobre Mainz ací

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s